Internet explorer not supported - Please switch to Edge, Firefox, Chrome, Opera or other browser and improve the safety of your navigation

Navigation Menu

Messer lanceert samen met ZeCarb een nieuw aanbod voor koolstofafvang als dienst - Messer Belgium

Breadcrumb

Nieuws

Nieuws

Nested Applications

Navigation Menu

Web Content Tags

null Messer lanceert samen met ZeCarb een nieuw aanbod voor koolstofafvang als dienst

Terug

Messer lanceert samen met ZeCarb een nieuw aanbod voor koolstofafvang als dienst

  • 22/04/2024

Messer, 's werelds grootste particuliere specialist op het gebied van industriële, medische en speciale gassen, breidt zijn productportfolio uit met "ZeCarb". "ZeCarb" staat voor "Zero Carbon" en helpt industrieën met een hoge CO2-uitstoot koolstofvrij te maken.

Met "ZeCarb" speelt Messer in op de groeiende wereldwijde vraag naar oplossingen om de CO2-uitstoot in industriële processen te verminderen. Volgens het Internationaal Energie Agentschap (IEA, iea.org) moet elk jaar alleen al door afvang, gebruik en opslag van koolstof (Carbon Capture Utilization & Storage, CCUS) 1,2 gigaton CO2-uitstoot worden voorkomen om in 2050 het netto nul-scenario te bereiken. Messer levert hieraan een bijdrage met zijn nieuwe "ZeCarb"-service, die put uit tientallen jaren ervaring op het gebied van CO2-terugwinning. Bernd Eulitz, CEO van Messer, legt uit: "We zijn bezig met het veranderen van de manier waarop bedrijven in alle industrieën hun CO2-voetafdruk verkleinen, waarbij we aansluiten bij de wereldwijde duurzaamheidsdoelstellingen en tegelijkertijd nieuwe groeikansen aanboren. Met ons 'Carbon Capture as a Service'-aanbod onder de naam 'ZeCarb' bieden we bedrijven en gemeenten een oplossing om hun CO2-doelstellingen vanuit economisch oogpunt te bereiken en hun ecologische verantwoordelijkheid te nemen."

"ZeCarb is de volledige CCUS-waardeketen uit één bron"

Messer vangt CO2-emissies op - bijvoorbeeld van staal-, cement-, glas-, papier- of chemische productie of van fossiel gestookte energiecentrales voor het opwekken van elektriciteit en warmte - voordat ze vrijkomen in de atmosfeer. De teruggewonnen CO2 wordt vervolgens gebruikt in toepassingen die tot doel hebben het gebruik van fossiele brandstoffen te verminderen. Bijvoorbeeld bij de productie van synthetische brandstoffen, zogenaamde eFuels, of duurzame vliegtuigbrandstoffen. Als alternatief voor gebruik wordt het teruggewonnen CO2 permanent opgeslagen in geologische formaties onder de grond. Vooral uitgeputte olie- en gasvelden, die miljoenen jaren lang een mengsel van aardgas, stikstof en CO2 hebben opgeslagen, worden hiervoor gebruikt.

Als wereldwijd opererend bedrijf in de toonaangevende markten in Azië, Europa en Amerika is Messer wereldwijd verbonden met samenwerkingspartners. "Dit stelt ons in staat om alle gebieden van de CCUS-waardeketen voor klanten vanuit één enkele bron te dekken," zegt Dr. Tarek El Hawary, Chief Technology Officer bij Messer. Hij benadrukt ook: "Dankzij de nieuwe ZeCarb-service kunnen we onze bewezen CO2-terugwinningstechnologie nu ook inzetten in het kader van Carbon Capture Utilization & Storage."

Messer heeft een thematische landingspagina opgezet op https://zecarb.messergroup.com waar geïnteresseerden meer te weten kunnen komen over het nieuwe dienstenaanbod.


Over ZeCarb

ZeCarb is een servicemerk van Messer, 's werelds grootste particuliere specialist voor industriële, medische en speciale gassen. Met ZeCarb ("Zero Carbon") helpt Messer verschillende industrieën en gemeenten, zoals staal, cement, glas, papier, chemische productie of fossiel gestookte energiecentrales, om hun "netto nul" klimaatdoelstellingen te bereiken door CO2-uitstoot direct bij de bron af te vangen. Messer put daarbij uit tientallen jaren ervaring op het gebied van CO2-terugwinning. Als wereldwijde speler biedt Messer haar duurzame producten en diensten aan in Azië, Europa en Amerika. Hierdoor kan Messer alle gebieden van de waardeketen Carbon Capture Utilization & Storage (CCUS) vanuit één bron dekken. Messer heeft wereldwijd al meer dan 90 systemen geïnstalleerd, die tot de meest beproefde en schaalbare systemen voor koolstofafvang behoren.
https://zecarb.messergroup.com