Internet explorer not supported - Please switch to Edge, Firefox, Chrome, Opera or other browser and improve the safety of your navigation

Navigation Menu

Messser rondt overname van joint venture Messer Industries af - GIC wordt nieuwe strategische partner - Messer Belgium

Breadcrumb

Nieuws

Nieuws

Nested Applications

Navigation Menu

Web Content Tags

null Messser rondt overname van joint venture Messer Industries af - GIC wordt nieuwe strategische partner

Terug

Messser rondt overname van joint venture Messer Industries af - GIC wordt nieuwe strategische partner

  • 14/11/2023
  • Messer rondt overname af van alle aandelen van Messer Industries van minderheidseigenaar CVC Capital Partners Fund VII
  • GIC wordt Messers nieuwe strategische partner
  • Alle regio's zullen vertegenwoordigd zijn in de Raad van Bestuur van Messer SE & Co. KGaA
  • Bernd Eulitz, CEO: "Als succesvolle gasgroep in Azië, Europa en Amerika zullen we nog sterker zijn en onze ambitieuze groeiplannen samen met GIC als onze nieuwe partner voortzetten."

Messer, 's werelds grootste particuliere specialist in industriële, medische en speciale gassen, heeft de overname van de joint venture Messer Industries afgerond, na ontvangst van verschillende wettelijke goedkeuringen. Nu Messer Industries volledig eigendom is, kan Messer groeien als een wereldwijd opererende gassengroep.

Bernd Eulitz, CEO van Messer, zei: "Met de nu goedgekeurde samenwerking met GIC en de volledige overname van Messer Industries begint Messer aan een nieuw hoofdstuk in haar 125-jarige bedrijfsgeschiedenis. Als gasgroep in Azië, Europa en Amerika zullen we nog sterker zijn en onze ambitieuze plannen doorzetten met GIC als nieuwe partner. Messer heeft een enorm potentieel met zijn 11.000 werknemers wereldwijd. We willen dichter bij de reuzen in de industrie komen als de nummer één concurrent."

De overname van Messer Industries markeert het einde van de vruchtbare samenwerking tussen Messer en CVC Capital Partners in de vorige joint venture, die bestond uit Messers bedrijven in Noord- en Zuid-Amerika en West-Europa.

Messer ziet grote mogelijkheden in al haar bedrijfsgebieden wereldwijd. Het bedrijf wil zijn aanbod verder diversifiëren door zich te richten op bijzonder veelbelovende sectoren of door partnerschappen aan te gaan in het kielzog van de overgang naar groene energie. Messer verwacht zijn omzet en winst aanzienlijk te verhogen en heeft het potentieel om zijn omzet tegen het einde van het decennium ruwweg te verdubbelen.

Over Messer

Messer is 's werelds grootste particuliere specialist in industriële, medische en speciale gassen. Messer Gases for Life worden gebruikt in de industrie, milieubescherming, geneeskunde, voedingsmiddelenindustrie, las- en snijtechnologie, 3D-printing, bouw, onderzoek en wetenschap. Als wereldwijde speler biedt Messer haar duurzame producten en diensten aan in Azië, Europa en Amerika. Meer dan 11.000 werknemers werken succesvol samen met een focus op diversiteit en wederzijds respect.

In de meeste industriële processen zijn gassen net zo belangrijk als water en elektriciteit en spelen ze een sleutelrol in het koolstofvrij maken ervan, bijvoorbeeld door het gebruik van groene waterstof. Messer biedt een van de grootste productportfolio's op de markt en ontwikkelt en optimaliseert toepassingstechnologieën voor gassen in ultramoderne competentiecentra.

Als farmaceutisch bedrijf levert Messer medische en farmaceutische gassen en kant-en-klare oplossingen en heeft het een bewezen staat van dienst als betrouwbare leverancier van vitale producten, bijvoorbeeld in pandemische situaties.

Het bedrijf is opgericht in 1898 en het hoofdkantoor is gevestigd in Bad Soden bij Frankfurt, Duitsland. In 2022 behaalde Messer een geconsolideerde omzet van €4.164 miljoen*.


* Totaal van Messer Group en Messer Industries, inclusief 100% investering in Messer Industries.

Over GIC

GIC is een toonaangevende wereldwijde investeringsmaatschappij die in 1981 is opgericht om de financiële toekomst van Singapore veilig te stellen. Als beheerder van de Singaporese deviezenreserves hanteert GIC een gedisciplineerde langetermijnbenadering en heeft het een unieke positie in een breed scala aan activaklassen en actieve strategieën wereldwijd. Deze omvatten aandelen, vastrentende waarden, vastgoed, private equity, durfkapitaal en infrastructuur. Haar langetermijnbenadering, multi-asset capaciteiten en wereldwijde connectiviteit maken van haar een belegger bij uitstek. GIC streeft ernaar aanzienlijke waarde toe te voegen aan haar beleggingen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Singapore, GIC heeft wereldwijd meer dan 2100 mensen in dienst in 11 belangrijke financiële steden en heeft investeringen in meer dan 40 landen.