Internet explorer not supported - Please switch to Edge, Firefox, Chrome, Opera or other browser and improve the safety of your navigation

Navigation Menu

Symph<sub>2</sub>ony, a joint venture between Toyota and Messer - Messer Belgium

Breadcrumb

Nieuws

Nieuws

Nested Applications

Navigation Menu

Web Content Tags

null Symph<sub>2</sub>ony, a joint venture between Toyota and Messer

Terug

symph2ony

Symph2ony, een joint venture tussen Toyota en Messer, biedt uitgebreide oplossingen voor de overgang naar waterstof aangedreven wagenparken.

  • 03/07/2024

Specialist in industriële gassen Messer en Toyota Tsusho Europe hebben de oprichting van een joint venture aangekondigd onder de naam Symph2ony, die oplossingen biedt voor waterstofmobiliteit voor de hele keten van wagenparkactiviteiten. Het biedt Europese bedrijven, gemeenten, haven- en luchthavenexploitanten een one-stop-oplossing voor de overstap naar een groen wagenpark op waterstof.


Toyota Tsusho Europe SA en Messer SE & Co. KGaA brengen hun respectieve sterke punten in de nieuw gevormde joint venture in: Toyota Tsusho Europe, een volledige dochteronderneming van Toyota Tsusho Corporation, is een gerenommeerd bedrijf voor de ontwikkeling van waardeketens voor mobiliteit, en Messer is 's werelds grootste niet-beursgenoteerde bedrijf voor industriële en medische gassen met jarenlange ervaring op het gebied van waterstof. 


Symph2ony biedt mobiliteitsoplossingen voor wagenparken op basis van hernieuwbare waterstof, inclusief emissievrije voertuigen, waterstoftankstations en waterstoftoevoer met optionele on-site H 2-productie, evenals de diensten die nodig zijn voor een betrouwbare werking - allemaal afgestemd op de specifieke behoeften van de klant. De optie om te factureren op basis van de door het wagenpark afgelegde kilometers zorgt voor berekenbare totale bedrijfskosten.


Op het hoofdkantoor van Symph2ony in Bad Soden, Duitsland, gaven vertegenwoordigers van Messer en Toyota Tsusho Europe, waaronder leden van hun raad van bestuur, op 26 juni het startsein voor het project. 
"Wij bieden private en publieke wagenparkbeheerders de mogelijkheid om hun zero-emissie mobiliteitsdoelstellingen veilig te realiseren. Symph2ony overwint obstakels zoals technologische onzekerheid, commerciële complexiteit en beschikbaarheid van kapitaal. Vlootbeheerders hebben de mogelijkheid om strategisch te handelen en aanzienlijke stappen te zetten in de richting van emissievrije activiteiten, terwijl ze zich kunnen blijven concentreren op hun kernactiviteiten," zegt Tim Evison, Senior Vice President Renewable Hydrogen bij Messer. 
Kenji Yamanaka, directeur van Next Mobility bij Toyota Tsusho Europe, voegt hieraan toe: "Symph2ony zal on-site oplossingen bouwen en exploiteren die Europese wagenparkbeheerders in staat stellen om van de huidige afhankelijkheid van fossiele brandstoffen over te stappen naar een zero-emissie toekomst."  


Messer werkt al bijna sinds de oprichting met waterstof, meer dan 125 jaar geleden. Vandaag de dag ondersteunt het bedrijf enkele van de grootste wagenparken van brandstofcelvoertuigen ter wereld door waterstof te leveren en zijn uitgebreide ervaring in het tanken van waterstof toe te passen. 


Toyota Tsusho Corporation is een bedrijf uit de Toyota Group dat wereldwijd actief is in verschillende bedrijfssegmenten, waaronder mobiliteit, groene infrastructuur en de circulaire economie. Het ontwikkelt momenteel een waterstofecosysteem om bij te dragen aan koolstofneutraliteit. In Europa heeft het bedrijf zijn hoofdkantoor in België onder de naam Toyota Tsusho Europe en is het actief in België, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Hongarije, Polen, Spanje, Turkije en het Verenigd Koninkrijk, met ongeveer 1300 werknemers in de hele regio.  

Meer informatie op symph2ony.eu