Internet explorer not supported - Please switch to Edge, Firefox, Chrome, Opera or other browser and improve the safety of your navigation

Navigation Menu

Messer geeft EUR 950 miljoen uit in eerste Schuldschein-transactie - Messer Belgium

Nieuws

Nieuws

Nested Applications

Navigation Menu

Nieuwsberichten

null Messer geeft EUR 950 miljoen uit in eerste Schuldschein-transactie

Terug

Messer geeft EUR 950 miljoen uit in eerste Schuldschein-transactie

  • 31/07/2024

Messer, 's werelds grootste particuliere specialist in industriële, medische en speciale gassen, plaatste voor het eerst Schuldschein-leningen en haalde met succes EUR 950 miljoen op bij Duitse en internationale investeerders.

De plaatsing van de Schuldschein leningen begon met een initieel volume van EUR 300 miljoen. De transactie werd zeer goed ontvangen door de Schuldschein-markt en Messer was in staat om het uiteindelijke volume meer dan drie keer te vergroten tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden. De Schuldschein-transactie bestond uit tranches met een looptijd van drie, vijf en zeven jaar. Er werden tranches met zowel vaste als variabele rentetermijnen ondertekend. De uiteindelijke spreads in alle tranches werden vastgesteld op het laagste niveau van de initiële re-offer spreads. De opbrengsten van de Schuldschein-leningen worden aangewend voor de gedeeltelijke herfinanciering van een overbruggingsfaciliteit van EUR 1.450 miljoen die vorig jaar werd opgenomen voor de overname van alle aandelen in Messer Industries van minderheidseigenaar CVC Capital Partners.

Helmut Kaschenz, Chief Financial Officer van Messer, zegt: "Na de succesvolle onderhandse plaatsing van Senior Notes bij institutionele beleggers in maart 2024, waren we in staat om binnen slechts enkele maanden een volgende belangrijke stap in onze overnamestrategie af te ronden. De grote vraag naar Messers debuuttransactie op de Schuldschein-markt benadrukt het vertrouwen van investeerders in de ontwikkeling en betrouwbaarheid van ons bedrijf. Met deze transactie heeft Messer ook zijn financieringsinstrumenten met succes gediversifieerd."

BayernLB, Deutsche Bank AG, Landesbank Hessen-Thüringen Girozentrale en UniCredit Bank GmbH traden op als Joint Lead Arrangers in de transactie.